Цей сюжет екранізували вже 5 разів з 1909 року починаючи в Німеччині, Франції, Росії та США. В 1962 році Голівуд потратив $ 7 000 000 на екранізацію сюжету, головні події котрого відбуваються на Рівненщині, в Дубно.

Зірка Голівуду тих часів Тоні Кертіс (Андрій) на зйомках фільму познайомився з своєю майбутньою дружиною, яка грала польську панночку (Христя Кауфман). На жаль, сім мільйонів американці витратили невдало. Сини Тараса БУЛЬБИ в косоворотках - знущання над українською історією. Начебто українець, комуняка В.Бортко в 2009 році теж даремно перевів гроші на екранізацію, добре що - москальські.

Нам лишається сподіватись на те, що інша Христя, колишня рівнянка, яка встигла як режисерка здобути перемогу з своїм фільмом в Італії, знайде гроші на УКРАЇНСЬКУ екранізацію цього сюжету, за котру нам буде не соромно. Тим більше що це - далеко не єдиний рівненський сюжет, який варто екранізувати. Наприклад, про історію внучок королеви, сестер-принцес Ольшанських, Юліанію та Настю,(завдяки котрій з'явилося Пересопницьке Эвангеліє, на котрому клянуться Президенти України).