Комунальний заклад «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради повідомляє про початок відбору робіт на конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз 2016» – національний етап Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize», який адмініструє Стокгольмський міжнародний водний інститут.

Переможець Гран-Прі Всеукраїнського конкурсу отримає у Посольстві Швеції диплом переможця, нагороду «МЕДІУМ» – скляну краплю, що символізує чистоту води і довкілля від видавництва «ЕКОінформ» та поїде у Стокгольм для участі у Міжнародному конкурсі Stockholm Junior Water Prize.

Роботи повинні бути присвячені науково-технічним або соціальним водним проблемам. Усі проекти повинні мати дослідницьку частину, тобто опис експериментів і спостережень конкурсанта, та результативну частину. Бажано, щоб проекти містили і технічні розв'язки проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів. Для участі у обласному етапі конкурсу просимо надіслати необхідні матеріали до 15 лютого. Фінальний захист робіт конкурсу проходитиме 5-8 квітня на базі Національного університету «Київський політехнічний інститут», - повідомила директор комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівне нської обласної ради Тетяна Остафійчук.

До слова, комунальний заклад «Станція юних натуралістів» Рівне нської обласної ради десять років поспіль проводить обласний етап конкурсу. У 2015 році Рівне нщину у фіналі представляли три переможці заочного етапу конкурсу з Радивилівського, Рівне нського районів та міста Рівне . Їх роботи були відзначені дипломами за вагомий вклад у збереження водних ресурсів рідного краю.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.