Склади фірми, що належить російському холдингу, з 5 години ранку 12 січня блокують бійці добровольчих батальйонів та громадські активісти.

Акція протесту відбувається поблизу складів ТОВ «ТК «Мегаполіс-Україна», що на вулиці Карбишева у Луцьку.

В акції беруть участь бійці батальйону «Айдар», полку «Азов», їх підтримують активісти «Самооборони Волині». Вони блокують виїзд мікроавтобусів, що належать зазначеній компанії. На вантажівці, що блокує виїзд, закріпили транспарант з написом «Мегаполіс – спонсор російських окупантів, Кауфман – агент Кремля в Україні». Оскільки акція триває не одну годину, для того, щоб зігрітися, протестувальники спалюють дрова у металевій діжці.

Причиною акції стало те, що ринок тютюну України контролює російський монополіст «Мегаполіс-Україна», що належить бізнесменам Кецаєву та Кацієву. Компанія Бориса Кауфмана, якого протестувальники називають кремлівським ставлеником, «Мегаполіс», зайняла 90% українського ринку та володіє понад 50 тисячами точок продажу сигарет. Вона має чистий прибуток понад 200 мільйонів доларів при виручці у 28 мільярдів гривень. Ці кошти використовуються для фінансування виробництва зброї в Росії.

Як розповів один із учасників акції, демобілізований боєць батальйону «Айдар» Юрій Надашкевич, є два власники складів, які займаються сигаретами в Україні. Один із них володіє двома зброярськими заводами, зокрема заводом імені В.А.Дегтярьова, який виготовляє крупнокаліберні кулемети для російської армії. Таким чином, українці спонсорують ворога, з яким ведуть війну.

Акцію вирішили організувати для того, щоб показати, що знають та пам’ятають про це. Учасники блокування говорять, що воно націлене на досягнення результату та не вказують чітких часових рамок акції.

Аналогічна акція відбувається поблизу складів фірми «Мегаполіс-Україна» у Ковелі.



pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

Інформаційне агентство Волинські Новини.