Родина із селища Клесів Сарненського району відзначала другий день Різдва. 50-річна матір із 32-річною дочкою упродовж дня приймали гостей. Коли всі порозходилися, між захмелілими жінками зчинилася сварка, під час якої завдані неньці стусани виявилися несумісні з життям.

До приїзду дільничного інспектора, аби приховати справжню причину смерті, донька вже підготувала тіло матері до поховання.

Що стало причиною конфлікту, молода жінка через надмірну дозу випитого тоді алкоголю так і не спромоглася пояснити. Та й не усвідомлювала вона, що отримані матір’ю травми можуть стати смертельними. Дочка схопила її за волосся та почала шарпати неньку так, що та впала додолу. Коли спробувала її підійняти, та отримала ще декілька травм через падіння. Потім донька все таки вклала її у ліжко та сама пішла спати. Втім на ранок матір уже не подавала ознак життя.

Загибла проживала разом із співмешканцем, який того вечора був на роботі і повернувся пізно, а троє її онучок-підлітків розважалися на той час на дискотеці. Тому наступного дня, не знаючи справжньої причини смерті, всі загодилися готувати померлу до поховання. І лише після цього про раптову смерть 50-річної жительки селища Клесів повідомили до поліції.

На місце виклику прибув дільничний інспектор поліції, який і запідозрив, що раптову смерть жінки спричинила аж ніяк не хвороба. Тіло направили в морг для проведення судово-медичної експертизи, яка встановила, що вона померла внаслідок закритої тупої травми шиї, розривів міжхребцевого диску та спинного мозку.

Лише після розтину дочка зізналася у скоєному і розповіла, що матір після дорожньо-транспортної пригоди отримала важкі травми хребта, але та не зважила на це, коли під дією оковитої завдавала їй травм.

— За фактом вбивства, вчиненого через необережність, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Володимир Голубош. — Наразі зловмисниці вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та підготовлено клопотання щодо обрання їй міри запобіжного заходу у виді домашнього арешту.

Згідно із санкцією статті жінці загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic

pic

pic