З початку 2016 року на території Рівненщини сталася 51 пожежа, яка завдали збитків на десятки тисяч гривень. На пожежах виявлено троє загиблих громадян.

Цьогорічна статистика більш як вдвічі перевищує кількість пожеж за аналогічний період минулого року. Майже всі пожежі виникли в житловому секторі.

Основними причинами виникнення пожеж є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення, порушення правил експлуатації електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

Служба порятунку Рівне нщини звертається до мешканців із проханням звернути свою увагу на стан протипожежного захисту власної оселі. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні обігрівачів, газового і електричного обладнання. Ретельно дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Пам'ятайте: несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів, паління в ліжку у нетверезому стані - основні причини пожеж та загибелі людей на них. Задля уникнення трагедій не залишайте на самоті Ваших дітей! В разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101».

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Рівне нській області.