Президент України заявив про те, що у 2016 році буде продовжено реформування Збройних Сил країни, зокрема, буде проведено реорганізацію Повітряних Сил, продовжиться створення Сил спеціальних операцій, відновлення бойового складу Військово-Морських Сил та розвиток Високомобільних десантних військ.

«2016 рік мною оголошено роком Повітряних Сил. У контексті цього передбачається провести реорганізацію та підвищити ефективність Повітряних Сил, у першу чергу, це стосується протиповітряної оборони», – сказав Президент під час відвідання 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ в Тернополі. Він зауважив, що необхідно не лише відновити озброєння та техніку ППО, але й навчити людей користуватися високотехнологічним обладнанням і бути готовими до його застосування.

Верховний Головнокомандувач наголосив на необхідності створення належних умов для комплектування Збройних Сил військовослужбовцями за контрактом, підвищення рівня державних соціальних гарантій та інших мотивацій для військовослужбовців. «В межах ухваленого бюджету планується в два рази підвищити грошове забезпечення для військовослужбовців військової служби за контрактом вже з цього місяця», – сказав Президент та додав, що буде значно покращено грошове забезпечення призовників.

Глава держави повідомив, що у Державному бюджеті Міністерству оборони виділено 57 млрд грн, або 2,5% ВВП. «Це – мінімально необхідна потреба армії, але це максимум, який може потягнути наша економіка. І лише ефективне використання цих коштів забезпечить вирішення першочергових завдань, що стоять перед національним військом», – зазначив Петро Порошенко.