У Рівному – паніка через грип. Епідемії немає, проте кількість хворих на грип та ГРВІ щодня збільшується, принаймні так стверджують місцеві медики. Крім того, зафіксовано два випадки захворювання на штам грипу H1N1, у народі відомий як каліфорнійський.

У рівнянки та матері чотирьох дітей Ліани Діновської нещодавно на вірусне захворювання перехворіла вся родина. Жінка у соцмережах повідомила, що хворих на грип значно більше чим інформують медики, однак ця ситуація чомусь замовчується. Ліана Діновська говорить, що хворіють цілими родинами. У дітей піднімається висока температура, яку не можливо збити.

Медики зазначають - дані про кількість хворих на грип і ГРВІ збирають щоденно. Тому про епідемію говорити зарано. Наразі 70% від загальної кількості хворих – це діти і лише 13% - діти шкільного віку. Такі дані лікарі пов'язують з шкільними канікулами

До слова Вікторія Покоєвчук підтвердила інформацію про два діагностованих випадки каліфорнійського грипу.

Медики зазначають - взимку кількість хворих на грип та ГРВІ постійно збільшується. Тому причин для паніки немає. Однак, якщо відчуваєте себе зле – одразу звертайтесь до лікаря.

Аби вберегти себе від підступних вірусів, лікарі радять проводити вакцинацію. Та окрім цього самостійно дбати про своє здоров’я – загартовуватися, збалансовано харчуватися та гуляти на свіжому повітрі