З 11 січня міграційна служба Рівненської області розпочала прийом заяв на отримання паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм (ID-картка).

Оформлення та видача документів здійснюватиметься територіальними підрозділами управління ДМСУ в Рівне нській області. ID-картку можна отримати протягом 30 днів із дня подачі заяви або в терміновому режимі протягом 10 днів. Разом з тим,звичайний паспорт громадянина України буде дійсний на рівні з ID-карткою.

На чіп, який буде містити новий паспорт можна буде нанести - відцифроване обличчя, електронний підпис, відбитки пальців, місце реєстрації та інші дані за бажанням громадянина. Перша картка буде видаватися за місцем реєстрації, або за місцем попередньої приписки. Наступні можна буде отримати в будь-якому відділі видачі карток. Першими їх отримають 16-річні громадяни безкоштовно.

В області встановлено станції для прийому документів нового зразка (м.Рівне , м.Дубно, м.Рокитне, м.Кузнецовськ, м.Березне, м.Сарни, м.Дубровиця). У тих територіальних підрозділах, де не має обладнання, громадянам тимчасово видаватимуть паспорти старого зразка (книжечки). Разом із запровадженням ІD-карток, міграційна служба здійснюватиме наповнення Єдиного державного демографічного реєстру – електронної бази даних, на основі якої буде здійснюватися ідентифікації осіб. Обов’язкової заміни паспорта громадянина України на документ нового зразка не передбачено, отже громадянам немає сенсу поспішати із отриманням ІD- картки.

Для оформлення першого паспорта громадянина України по досягненню 16-річного віку необхідно звернутися до територіального підрозділу УДМС за місцем проживання та надати свідоцтва про народження.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.