Сильні снігопади та зміни температури сприяють утворенню бурульок на покрівлях споруд. Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому застерігає мешканців щодо безпечного пересування вулицями міста.

У період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки та біля високих дерев.

Спочатку необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів. Старайтесь триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Категорично забороняється заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівне нського міськвиконкому звертається до керівників підприємств, установ та організацій міста, голів ОСББ, інших власників будівель та споруд щодо необхідності вживати невідкладних заходів щодо організації своєчасного збивання бурульок, скидання обвислих глиб снігу з дахів будівель та посипання пішохідних доріжок, тротуарів протиожеледними засобами.

У разі неможливості зняття бурульок, забезпечити обмеження доступу громадян до небезпечних ділянок.

Шановні жителі міста, проходячи повз будинки в період танення снігу, старайтесь обходити небезпечні ділянки, на яких звисають бурульки! Пам'ятайте про власну безпеку, бережіть себе!

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Руслан Демуров.