30 грудня 2015 Кабінет міністрів України затвердив перелік російських товарів, заборонених до імпорту в Україну

Сьогодні, 10 січня 2016 року, набула чинності ембарго на російські продукти і товари.

Ембарго введено до 5 серпня 2016 року. До переліку заборонених для ввезення продуктів входять м'ясо, чай, кава, кондитерські вироби, спиртні напої і цигарки.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року Кабінет міністрів України затвердив ряд торгових контрзаходів щодо російських товарів і перелік російських товарів, заборонених до імпорту в Україну.

Як повідомлялося раніше, 29 грудня 2015 Міністерство економічного розвитку і торгівлі України в рамках заходів у відповідь на можливе введення Російською Федерацією торгового ембарго проти України запропонувало ввести імпортні мита на російські товари з 2 січня 2016 року, а також повністю заборонити імпорт м'яса, риби, круп, зерна, хлібобулочних виробів, горілки, пива, цигарок, кондитерських виробів, кормів, ряду хімікатів і залізничного устаткування російського виробництва в Україні з 10 січня 2016 року.

Повний перелік товарів, потенційно заборонених до ввезення в Україну, опублікований на сайті Мінекономрозвитку і включає більше 30 позицій.

16 грудня 2015 президент Російської Федерації підписав указ "Про припинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України", а 25 грудня Рада федерації РФ схвалила федеральний закон "Про припинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України". Очікувана дата призупинення Російською Федерацією дії Договору про зону вільної торгівлі (СНД) у відношенні України – 1 січня 2016 року.

Жорсткі торговельні заходи щодо України були анонсовані Російською Федерацією у відповідь на прагнення нашої країни не відкладати введення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Угода запрацює у повному обсязі з 1 січня 2016 року.

Джерело: Сегодня.ua