Холод не причина. Провести всю довгу зиму у квартирі практично неможливо, бо ходити на роботу, на навчання, по магазинах все одно потрібно, а вийти прогулятися дуже корисно для здоров`я.

Зимові прогулянки — це не тільки приємне відчуття бадьорості та енергійності, милування прекрасними зимовими краєвидами, вони ще й дуже корисні для здоров’я. Коли ми прогулюємося в хо­лодну пору року, кров приливає до внутрішніх органів та активує захисні сили організму.

Під дією холодного повітря слизові оболонки посилено працюють, активується імунний захист, який проти­стоїть усіляким хворобам і вірусним інфекціям. А ще холод мобілізує ендо­кринну та нер­вову системи, допомагаючи таким чином організму справитися зі стресами та пере­вантаженням, покращує самопочуття та підвищує працездатність.

Однак потрібно також пам’ятати, що під час прогулянки в холодну пору року найважливіше - не переохолодитися. Як тільки відчуєте, що стає некомфортно на вулиці, негайно повертайтеся додому. І так приємно після прогулянки на морозному повітрі сидіти в теплій кімнаті, попиваючи гарячий чай чи ароматну каву, і спостерігати через вікно, як ві­хола кружляє хороводи сніжинок, а мороз малює на шибках фантастичні візерунки.