Після гучних свят, особливо після зустрічі Нового року, залишається багато порожніх пляшок з-під вина, шампанського, коньяку та інших алкогольних напоїв. Але не варто поспішати позбуватися від них.

Пляшечка, засвітись!

Один з найкреативніших способів перетворення пляшок - перетворення їх на оригінальні світильники. Для цього потрібно очистити пляшки від етикеток та витерти м'якою тканиною, щоб вони блищали. Потім, справа за малим - в пляшку потрібно опустити гірлянду і включити її. Якщо зробити кілька таких світильників, то вийде дуже цікава світлова інсталяція, яка створить в інтер'єрі святкову атмосферу.

pic

Стильний мінімалізм

Пляшки нескладно перетворити в стильні предмети декору. Дуже ефектно в інтер'єрі виглядають композиції з великої кількості однотонних пляшок-ваз, в які зазвичай ставлять гілки рослин або живі квіти.

Для того, щоб зробити подібну інсталяцію, знадобиться також позбутися етикеток, купити балончик аерозольної фарби і вибрати відповідне місце для готової композиції. Пляшки самі по собі будуть виглядати дуже привабливо (особливо, якщо вони будуть покриті бронзовою або золотистою фарбою), але для посилення ефекту рекомендується доповнювати їх декоративними рослинами. Їх можна вибирати залежно від сезону, або ж робити контраст - ставити взимку в вази троянди або тюльпани. Такий хід, напевно, здивує гостей.

pic

Яскраві деталі

Якщо підходити до декораторської справи з гумором, то в підсумку можна отримати кілька кумедних і дуже милих предметів. Наприклад, оформити пляшки з-під вина у вигляді сонечка і бджоли. Такі елементи відмінно прикрасять дитячу кімнату. А ось яскравий декор в мексиканському стилі зможе внести нотки колориту в монотоний простір.

pic

Політ фантазії

Насправді, пляшки можна прикрашати як завгодно, і використовувати для цього найрізноманітніші матеріали: фарби, стрази, мішковину, джут, тканина, нитки, вінілові наклейки. Головне, щоб результат радував, а сам процес приносив радість.

pic

А ще, крім декоративної функції, пляшки можуть виступати в ролі практичних предметів інтер'єру, наприклад, як органайзери для ювелірних прикрас. Зручно, стильно і бюджетно!

pic