У зв’язку з сильними морозами рівнянам потрібно дотримуватися основних правил поведінки, які дозволять уникнути шкідливого впливу низьких температур на організм.

Перш за все, не варто без необхідності виходити на вулицю. Особливо це стосується дітей та літніх людей: вони найбільше ризикують обморозитися. Крім того, в розі ризику - люди, що страждають на вегето-судинну дистонію, атеросклероз та інші серцево-судинні захворювання.

1. Вдягайте вільний одяг

Дуже часто кінцівки можуть замерзати не так через холод, як через погану циркуляцію крові. Тому краще вдягати такий одяг, який не сковує рухів та не передавлює кінцівки, наприклад, рукавиці з тугою резинкою, або надто щільні чоботи.

2.Рухайтеся

Очевидно, що рух провокує кращу циркуляцію крові в організмі. Тому треба бути максимально жвавим: гуляти, користуватися сходами замість ліфту, виконувати фізичні вправи. Це допоможе тілу підтримувати свою внутрішню температуру.

3. Зігрівайтеся поступово

Найпоширеніша помилка замерзлих – стрибати у гарячу ванну. Деякі судини можуть просто лопнути від різкого перепаду температур. Тому необхідно "відтаювати" повільно, наприклад, розтерти ноги ковдрою та поставити у теплу, а не гарячу, воду.