Облуплені стіни, дірява стеля, грибок, забиті вікна — все це зовнішня і внутрішня «краса» Копачівського будинку культури. Він не бачив ремонту вже понад десяток років, хоча саме приміщення не таке вже й старе – його здали в експлуатацію в 1983 році. З розвалом Радянського Союзу через брак коштів на її утримання будівля стала занепадати. У величезному залі на 400 місць на першому поверсі, де колись показували кіно, нині демонструють павутину.

На другому поверсі розташована сільська бібліотека, яку, незважаючи на непривабливий зовнішній вигляд, все-таки відвідують місцеві мешканці.

Величезне приміщення сільського клубу наразі дуже потрібне громаді, тому і почали робити спроби, щоб його бодай якось реанімувати. Частину приміщення відремонтували, власне, там і проводяться тепер масові заходи та дискотека. Однак значна площа потребує капітального ремонту. Якщо цього вчасно не зробити, величезне приміщення занедбаного будинку культури може просто завалитися.

— На ремонт будинку культури потрібно чималі кошті, які в кілька разів перевищують весь річний бюджет села. Щоб повністю відремонтувати сільський клуб потрібно понад мільйон гривень, тоді як в сільському бюджеті на його реконструкцію передбачено лише 60 тисяч, — розповідає кореспонденту Район.Рожище копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Сума не мала, і поки що важко сказати, чи допоможуть відновити будинок культури районна та обласна влада. Ще перед парламентськими та місцевими виборами кандидати в депутати запевняли, що допоможуть відновити сільський клуб. А віз і нині там...

— Самотужки вирішити це питання нам навряд чи вдасться, навіть якщо і посприяє районна та обласна рада, бо сума надто велика. Хочу спробувати залучити до ремонту будинку культури спонсорів. Якраз працюємо над цим питанням, — додав Копачівський сільський голова.

Про це пишуть на сайті "Район.Рожище".

pic

pic

pic