Нещодавно 29-річного мешканця Здолбунова судили за розбійний напад.

За результатами судового слідства Рівне нський районний суд погодився із обвинувальним висновком Здолбунівської місцевої прокуратури та визнав 29-річного чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, та проникненням у житло).

Зокрема, державним обвинувачем у кримінальному провадженні доведено, що житель міста Здолбунів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, незаконно проник до помешкання жінки похилого віку. Після того, як вчинив напад на потерпілу із застосуванням насильства, що виразилось у нанесенні тілесних ушкоджень, заволодів її грошовими коштами у сумі 3000 грн.

Жінка викликала правоохоронців, які одразу затримали зловмисника.

Вироком Рівне нського районного суду, з урахуванням позиції прокурора та обставин, що обвинувачений раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, останнього засуджено та призначено покарання у виді 8 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також засуджений має сплатити потерпілій матеріальну та моральну шкоду.

Вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін, повідомив керівник Здолбунівської місцевої прокуратури Григорій Нижник.