Ви збираєте у себе друзів для святкування Нового року? Тоді вам слід заздалегідь продумати не тільки меню святкового столу, але і розважальну програму. Щоб відвернути ваших гостей від поїдання салатів і розпивання міцних напоїв, запропонуйте їм взяти участь у веселих новорічних конкурсах.

Новорічні конкурси та розваги

Якщо перед Новим роком на вулиці лежить багато снігу, можна провести прикольний новорічний конкурс під відкритим небом.

«Снігова дама». Всіх учасників треба розділити на дві команди, кожна з яких повинна зліпити «снігову жінку». Так-так, не бабу, а саме жінку з красивою фігурою. Для її прикраси можна скористатися одягом і навіть предмети жіночого туалету. Перемогла вважається та команда, жінка якої виходила найкрасивішою. В такому конкурсі можуть брати участь і пані, але ліпити вони мають свій ідеал чоловіка, якого вони б хотіли зустріти в наступаючому році.

«Прикрась ялинку». Всі учасники розбиваються на пари. Кожному чоловікові потрібно буде прикрасити свою жінку, яка буде представляти ялинку. Для прикраси можна скористатися стрічками, гірляндами, мішурою. Один кінець такої стрічки жінка тримає в руці, а інший кінець її – в губах (не в руках!) чоловіки і він повинен обмотати цією стрічкою свою даму. Переможе та пара, імпровізована ялинка якої буде красивіше і нарядно прикрашена.

«Новорічний театр». Вибирається одна з найвідоміших новорічних пісень. Десяти учасникам роздаються картки з іменниками, які зустрічаються в словах цієї пісні. «Актори театру» повинні зображати ті предмети, назви яких «глядачі», тобто інші гості, вголос читають з карток. Буде весело!

«Новорічна Ріпка» - смішний і веселий конкурс на Новий рік. У ньому повинен бути ведучий і стільки учасників, скільки персонажів у відомій дитячій казці про ріпку. Кожен з акторів повинен вивчити слова свого героя:

Ріпка почергово плескає в долоні, б'є себе по колінах і вимовляє «Оба-на»;

Дід повинен, потираючи руки, примовляти «Тээк-з»;

Бабця зі словами «Вбила» загрожує Діду кулаком;

Внучка (прикольно буде виглядати, якщо її буде грати чоловік значного зростання) вимовляє «Я готова» і смикає плічками;

Жучка скаржиться «Блохи замучили» і постійно свербить;

Кішка, похитуючи стегнами, вимовляє «А я сама по собі»;

Мишка, хитаючи головою, що говорить «Догралися».

Ведучий вимовляє текст казки, а учасники грають свої ролі. Веселощі і відмінний настрій всім забезпечені.

«Маскарад». У велику сумку складається різна одяг. Це можуть бути шапка, косинка, купальник, нижня білизна, колготи, банти і навіть памперс для дорослих. Ведучий включає і вимикає музику з різними інтервалами. Грає музика – учасники танцюють і передають сумку один одному. Зупинилася музика, і учасник, в чиїх руках опинилася сумка, виймає один предмет одягу і одягає його на себе. Гра повинна тривати до тих пір, поки в сумці нічого не залишиться. Всім буде дуже весело і грати, і спостерігати за цим.

Якщо ви святкуєте Новий рік з дітьми, то Дід Мороз може провести з ними такий прикольний конкурс. Всі гості (і діти, і дорослі) діляться на дві команди. Їм роздаються ялинкові прикраси і прищіпки.

Новорічні конкурси

Все це треба буде розвісити на двох імпровізованих ялинках – учасників команд. І зробити це треба буде за час, поки б'ють новорічні куранти (заздалегідь знайдіть таку запис). А переможе та команда, у якої ялинка буде смішний.

Дуже оригінальним виглядає неонове дитяче шоу . Для нього можна купити кожному з гостей різні світяться предмети: браслети, прикраси вщент, намисто, окуляри і т. д. Включаємо пісню «Jingle Bells» і в напівтемну кімнату запускаємо світяться дітей, які починають стрибати, танцювати і веселитися. Ну чим не справжнє новорічне шоу!

Джерело: 2016rik.pp.ua