15 тисяч гривень зняли зловмисники з її кредитної картки. Наталія - Марина Фарина запевняє – нею навіть не користувалась. У результаті втратила кредитний ліміт ще й відсотки із зарплатної картки банк вираховує. Народна артистка України вже кілька місяців судиться з фінустановою і вимагає аби їй повернули гроші. Але поки безрезультатно. Банк вважає, що клієнтка самостійно повідомила шахраям власні персональні дані, тому кошти не повертає.

Народна артистка України Наталія – Марина Фарина навіть не підозрювала, що стала жертвою шахраїв. Влітку поїхала за кордон. А коли повернулась, випадково дізналась, що її кредитка картка порожня.

Коли я була на день народженні своєї подруги мені приходить смска з приватбанку, що у вас знято 643 гривні за обслуговування кредитними коштами. Я знала, що моя кредитна картка лежить вдома і я нею не користуюсь. Почала я взнавати. Повідоми, що з моєї карточки кредитної знято 15 тисяч гривень їх грошей, тому що це не мої гроші і плюс з моєї картки зарплатної вже знято 643 гривні за обслуговування кредитних коштів.

Зі скаргами клієнтка звернулась у відділення банку. Кредитну картку жінки заблокували. На цьому й все. Фін працівники свою вину не визнають. Повідомили, клієнтка самостійно написала свої персональні дані шахраям.

У результаті розслідування було встановлено, що жінка скористалась мобільною версією приват 24 і ввівши паролі вона потрапила на фішингову сторінку, тобто сторінку шахраїв. Вони скориставшись всіма паролями та даними клієнтки списали всі кошти. Слід відзначити, що клієнтка сама ввела паролі і банк не може нести відповідальності за вчинені нею дії.

Наталія – Марина Фарина вирішила судитись з банком. Каже, їй навіть не приходило СМС повідомлення про те що у неї зняті кредитні гроші. Звернулась за юридичною допомогою.

Позитивного результату поки не отримали. Банк дав нам таку відповідь що не несе відповідальність за таку ситуацію, у яку людина потрапила. Правоохоронні органи жодних дій поки не вчинили. Ми зараз використовуємо судовий шлях тобто у судовому порядку доводимо не правомірність списання цих коштів.

У поліції триває слідство за даним фактом. Встановили, що гроші жінки перераховані на купівлю товарів за кордон. Але втрачено багато часу бо постраждала пізно до них звернулась.

Є такий момент віддаленість у регіоні і поки ми розкриваємо банківську таємницю, встановлюємо особу то правопорушники мають змогу дані кошти використати. Тому крім зверненя до нас треба звертатись у службу безпеки банків.

Банк дійсно працює з правоохоронними органами по цій ситуації, надає всю необхідну інформацію. І ми сподіваємось, що цих шахраїв знайдуть і через рішення суду гроші будуть повернуті.