На крадіжці велосипеда вартістю майже дві тисячі гривень попався раніше судимий рівнянин. Як з’ясували оперативники Рівненського відділу поліції, зловмисник причетний до скоєння ще двох майнових злочинів. Тож тепер найближчі шість років він може провести за ґратами.

Із повідомленням про крадіжку велосипеда іноземного виробництва із під’їзду багатоповерхівки до поліції звернувся 49-річний мешканець обласного центру в листопаді цьогоріч. Під час проведення оперативних та розшукових заходів працівники поліції з’ясували, що до крадіжки причетний 25-річний рівнянин. Чоловік уже побував на лаві підсудних на початку року за скоєння аналогічного злочину із проникненням у житло, але замість трьох років позбавлення волі суд встановив йому іспитовий строк на два роки. Однак отриманий вирок аж ніяк не вплинув на подальшу долю осудного і той продовжував «удосконалювати» злодійське ремесло.

Поліцейські затримали зловмисника, який, за наявної доказової бази, зізнався не лише у крадіжці велосипеда, а й у викраденні мобільного телефону із адмінприміщення житлово-комунального підприємства та електроінструментів із підвалу багатоповерхівки на загальну суму 26 тисяч 750 гривень. Поцуплене він здавав до ломбардів, а виручені кошти витрачав на випивку.

За частинами 2 та 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України відкриті кримінальні провадження. Рівнянину повідомлено про підозру. Слідчі Рівне нського відділу поліції направили справу з обвинувальним актом до Рівне нського міського суду. Тепер крадію загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області