Жителів Гаїті - однієї з найбідніших країн світу лікуватиме рівненський лікар. Це вже четверта поїздка волонтера. Він один із небагатьох українців, що добровільно та безкоштовно надають медичну допомогу тим, хто цього потребує. А нещодавно став щасливчиком - отримав мультивізу у Канаду. Про свої подорожі та історію з візою розповів нашим журналістам.

Дитячий лікар-анестезіолог Павло Сільковський вже вчетверте прямує на Гаїті. Вперше, після землетрусу 2010-го. Тоді природна стихія забрала чимало людей, зруйнувала тисячі житлових будинків та майже всі шпиталі на острові. Низький рівень життя, бідність, відсутність лікарів, неписемність, - це все приголомшило рівнянина. Відтак, стало стимулом для того, щоб поїхати туди. Безкоштовно надавати медичну допомогу тим, хто цього потребує.

Павло Сільковський акцентує, - побачивши нужденне життя на Гаїті починаєш дякувати Богу за те, що живеш в Україні. Для нас зовсім елементарні, повсякденні речі - для них диво. Приміром, вони ніколи не бачили стоматолога, і не знають, що можна лікувати зуби.

До слова, плануючи вже четверту поїздку на Гаїті, рівненський волонтер отримав відмову у наданні Канадської візи. За що надіслав відвертого листа у посольство.

Ця подія викликала жваве обговорення у соціальних мережах. Хтось переконував у неправдивості, а хтось навпаки. Та сумніви зникли після повідомлення посла Канади в Україні Романа Ващука. Він підтвердив правдивість документів і закликав всіх говорити правду, а не збирати "липові" довідки.