Рівненщина з бюджетом і поліцейською комісією. А от ветерани області без приміщення- через комунізм в ідеології. Загалом обласна рада майже півсотні питань розглянула на диво швидко і це попри пікети перед сесійною залою.

Ось так: з Лірником і святковим ярмарком в кулуарах і пікетом під стінами облради обранці, напевно - востаннє у 2015-му році збирались на свою другу сесію. Доки в кулуарах грала ліра, а мешканці птичі молились під стінами ради за мир і порозуміння.

Початок засідання затягнувся на 20 звилин. чекали голову облдержадміністрації. Проте дочекались - його заступника. Першим слово дали протестувальникам, які вже зо півтори години як пікетували адміністрацію. Мешканці птичі вимагали примирення, та права самим вирішити до якої церкви ходити, без приїжджих з Почаєва "паломників" та інших тітушек. Дії своїх конфесійних опонентів назвали розпалюванням ворожнечі та прикладом того, як чинити не по-християнські. І попросили обласних обранців підтримати їх в боротьбі за церкву.

Депутати селян в боротьбі підтрималои. Якщо не ділом - то хоча б словом.

Прийнявши відповідне звернення депутати відправили протестувальників додому, і прийнялись розглядати інші зо пів сотні питань: зокрема проголосували за кандидатури двох здолбунівчан - земляків голови ради до поліцейської комісії, прийняли регламент та бюджет області.

Та попри такі гучні коментарі керманича ради фахівці вже назвали головний фінансовий документ Рівне нщини - перехідним. І змінювати його будуть чи не на першій у новому, 2016-му сесії.