За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув і не був поранений.

На Луганському напрямку бойовики тричі застосовували «Град-П». Кілька реактивних снарядів влучили у житлові квартали. На Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності. Місця найбільшого напруження – район Світлодарська, Горлівська агломерація, околиці Донецького аеропорту.

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Він також розповів, що українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальні боєприпаси. На околиці селища Велика Новосілка Донецької області правоохоронці виявили у схованці протитанковий гранатомет, 2 бойові гранати РГД-5 і більше 800 набоїв калібром 5,45 мм.

Українські військові також завітали до Красноармійського дитячого будинку та подарували вихованцям закладу солодкі подарунки.

Крім того, українські прикордонники відвідали дітей з трьох сіл на Донеччині. «Вони привезли маленьким українцям гостинці та новорічні ялинки. На «зелених кашкетів» очікувала маса щирих усмішок та теплих обіймів радісної малечі», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста доставив гуманітарний вантаж до села Павлопіль поблизу Маріуполя, насамперед пальне для обігріву будинків. Внаслідок обстрілів бойовиків у селі не працює школа та дитячий садок, і не вистачає харчових продуктів. За словами Олександра Мотузяника, українські військові докладають усіх зусиль, щоб полегшити життя мешканців, доставляючи воду та найнеобхідніші продукти.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic