Мода дісталася усіх сфер нашого життя, стосується вона навіть... новорічних ялинок. Спершу живі сосни, потім хвиля прихильності до штучних. Минулоріч новорічні дерева і взагалі не користувалися попитом, а от 2015 на прощання підготував ялинкову новацію. Яку - вже знають і наші журналісти.

Високі і низькі, дорожчі та дешевші, пухнасті та стрункі - на рівненських ринках кожен знайде ялинку для свого дому та кишені.

Марія Бондар продає ялинки вже 20 років. І хоча минулого року планувала востаннє вийти на ринок, цьогоріч знову тут з новорічними красунями. Увесь її товар - виключно з лісництв Рівне нщини.

Та не лише звичайні лісові ялинки можна придбати у місцевих лісгоспах. З кожним роком все більше стають популярними ялинки у горщика. Або ж із закритою кореневою системою. Їх у, наприклад, Костянтинівському лісництві, вирощують кількох видів.

Цим ялинкам - від трьох до 5 років, а вартують від 250 до 470 гривень, залежно від форми і розміру. Перевага таких ялинок, каже лісничий, у тому, що після новорічних свят дерево можна висадити десь у парку або неподалік дому. Таким чином матимете власну живу ялинку іще не один рік. Ялинок у горщиках у лісництві готові продати близько тисячі. А от рубати так звані звичайні дерева не квапляться - чекають замовника.

Прихильникам все ж рубаних ялинок та сосон варто звернути увагу на іще одну деталь - аби ялинка була зрізана офіційно, а не браконьєрами. Для цього легальні ялини відразу на місці зрізування чіпують.

За штрих-кодом на чіпах рівняни можуть перевірити через інтернет чи законно вирубали та продають новорічне деревце. І хоча на рівненському ринку продають саме чіповані ялини та сосни, рівняни неоднозначно ставляться до появи живого дерева у своєму домі.

І хоч без ялинки чи сосни уявити зимові свята складно, втім головним на Новий рік та Різдво лишається все ж настрій та ті, поряд з ким ці свята зустрічаємо.