Кожна рівненська сім'я складатиме Новорічне меню на власний смак та виходячи зі своїх фінансових можливостей. Але чи не на кожному столі, будуть незмінні атрибути - шампанське, мандарини та традиційний салат "Олів’є". У скільки цьогоріч рівнянам обійдеться новорічний кошик дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Починаємо скуповувати інгредієнти для коронної новорічної страви - салату олів`є. Він складається з найпопулярніших українських харчів - картопля, морква, цибуля, огірки, яйця, варена ковбаса, горошок та майонез. Якщо ж ви самі консервуєте огірки - то зможете суттєво зекономити, баночка маленьких огірочків в магазині коштує 25 гривень. Що стосується картоплі, то її набираємо побільше - адже вона в нас також на гарнір. Новорічна гаряча страва - печена курка - цьогоріч ціна птиці становить 35 гривень. Далі у відділ бакалії купуємо сир та м`ясне для нарізки - тут ціни не дешеві. В свою чергу, працівник супермаркету переконують традиційно перед Новим роком ціни на продукти харчування зростають.

За східним гороскопом 2016 рік буде роком Вогняної Мавпи. Рік розумної, спритної, артистичної і допитливої тварини. Одним з головних правил складання новорічного меню на рік Мавпи є те, що на столі повинні бути присутні фрукти - банани, мандарини, апельсини та лимони. Вітаються також цукерки, соки та тістечка. Здається все, можемо вирушати до каси. Кількість продуктів обирали з розрахунком на чотирьох осіб.

Майже пів тисячі гривень - приблизно в таку суму рівняни зможуть вкластися складаючи новорічне меню. Звичайно жодне новорічне застілля не обійдеться без шампанського - головного атрибуту свята. Одна пляшка коштує 50 гривень. Щоб не зіпсувати собі свято лікарі радять не зловживати алкоголем та не переїдати.

Якщо ж все-таки Ви отруїлися на допомогу прийдуть сорбенти.

На новорічному столі звичайно можна зекономии, а можна навпаки – не вдивлятися у цінники, а дозволити собі дороговартісні делікатеси, адже таке свято – лише раз на рік.