Міжконфесійний конфлікт у Птичі дістався й обласного центру. Представники Української православної церкви, які вже два роки відстоюють у судах приміщення храму на Дубенщині, пройшли ходою миру центром Рівного. Кажуть: усе для того, щоб місцева влада звернула на них увагу і підтримала.

Так неквапно, спершу тихо, а за тим співаючи молитви, хресний хід миру вирушив через увесь центр Рівного: від Свято-Воскресенського собору до майдану Просвіти. Аби священослужителі та віряни могли безперешкодно дістатися місця призначення, на перехресті проспекту Миру й вулиці Міцкевича, призупинили рух (194701 з 6.30). Врешті хресний хід зупинився під стінами Рівне нської облдержадміністрації. До них вийшов заступник голови РОДА Олександр Савчук. Та слухати його учасники ходи не захотіли.

За тим громада і взагалі почала вимагати від Савчука написати заяву на звільнення за власним бажанням. Той відмовився і під крики пікетуючих пішов.

Церковники пояснюють свою вимогу про звільнення Савчука. Мовляв, до його призначення у області не було релігійних конфліктів. А тепер, нібито, у колись спокійних районах - непорозуміння між громадами.

Перемовини продовжили з керівниками адміністрації у приміщенні. Та й вони не увінчалися успіхом: адміністрація наполягала, що останнє слово має сказати суд, а от церковники переконували, що чиновники не сприяють виконанню судових рішень. На цьому і розійшлися.