З початку року на Рівненщині виникло 2,5 тисячі нещасних випадків, від яких загинуло 330 осіб, у тому числі 21 дитина. Більша половина нещасних випадків – це пожежі.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівне нської ОДА Віктор Симонюк під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Найбільша ж кількість загиблих внаслідок нещасних випадків спостерігалася під час дорожньо-транспортних пригод. У 615 ДТП із постраждалими на дорогах області протягом року загинуло 132 особи, а це 40% від загального числа загиблих.

«З початку року піротехніки здійснили понад сотню залучень на виявлення боєприпасів часів Другої світової війни. Зокрема, було знешкоджено 175 артснарядів, близько 40 гранат, 80 мін, 12 авіабомб та майже 300 патронів», - поінформував Віктор Симонюк.

Також на території села Малий Жолудськ Володимирецького району обстежена територія площею 5 гектарів, на якій було виявлено та знешкоджено більше двох сотень вибухонебезпечних предметів.

Загалом упродовж року було проведено 19 засідань комісії, у ході яких розглянуто 36 питань щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, техногенної, екологічної та пожежної безпеки.

Серед районних комісій, найкраще у 2015 році спрацювали у Володимирецькому, Гощанському, Млинівському районі та місті Рівному.