Розробка нового тексту регламенту стало спільною ініціативою депутатського корпусу, зокрема, Постійної комісії з питань Регламенту, депутатської діяльності та етики, розвитку місцевого самоврядування та громадських активістів. Передумовою для співпраці між міськими депутатами та громадськими активістами став консенсус, до якого вони спільно дійшли, що Рівненській міській раді потрібен новий, якісний та прогресивний Регламент.

Новобрані місцеві ради мають затвердити свій регламент. Відповідно до ч. 14 ст. 46 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» регламент затверджується не пізніш як на другій сесії роботи відповідної ради. Зважаючи на те, що перша сесія Рівне нської міської ради сьомого скликання завершилася, то новий Регламент буде затверджуватися на одному з пленарних засідань наступної сесії.

У роботі над новим регламентом приймають участь голова комісії з питань Регламенту міської ради Олександр Чубай (фракція «Блок Петра Порошенка), депутати Святослав Стельмащук («Громадський контроль»), Микола Бляшин («Самопоміч»), Олександр Довжаниця («УКРОП»), громадські активісти Анатолій Бондарчук, Андрій Токарський, Олександр Мельничук (всі – Громадянська мережа ОПОРА), Зураб Кантарія, Сергій Пінчук (двоє – «Сила Людей»).

За основу для нового регламенту було взято регламент Рівне нської міської ради минулого скликання та проект регламенту розроблений Інститутом політичної освіти та Українським незалежним центром політичних досліджень. Проект нового Регламенту спрямований на підвищення публічності роботи Рівне нської міської ради та її депутатського корпусу.

На останньому засіданні робочої групи, яке відбулося 21 грудня, були присутні експерти Українського незалежного центром політичних досліджень Іван Лукеря та Максим Лациба, які запропонували, що їхня організація може проаналізувати та дати експертну оцінку тексту нового регламенту.

Варто зазначити, що це вже не перша спільна робота депутатів та громадських активістів на текстом нового Регламенту. На початку жовтня 2015 року міська рада проголосувала за розроблені в рамках громадської ініціативи «Дорожня карта реформ Рівного» зміни до Регламенту.

Засідання робочої групи є абсолютно відкритою й долучитися до розробки нового регламенту може кожен охочий. Наступна зустріч робочої групи на 16.30 24 грудня в офісі нотаріуса Олександра Чубая (м. Рівне , вул. Шевченка, 45).

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".