Ситуація у зоні проведення АТО ускладнилась. Проте є контрольованою українськими підрозділами.

Усього за останні три дні зафіксували 160 обстріли та 3 бойові зіткнення. Рекордна кількість була у суботу – 63, у неділю – 57, а минулої доби – 39, учора інтенсивність обстрілів була дещо вищою.

Про це під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі розповів майор Антон Миронович, речник штабу АТО.

«Починаючи з 18.00 години вчорашнього дня загарбники здійснили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів біля Мар’їнки», – зазначив він. Крім того, під прикриттям обстрілів група із щонайменше 30 бойовиків намагалась пройти між двома опорним пунктами українського підрозділу. За словами майора Мироновича, українські військові вчасно викрили бойовиків, і ті у свою чергу відкрили вогонь. «Підрозділи сил АТО прийняли бій та відтіснили ворога. Понісши втрати, бойовики відступили. Характер та кількість втрат серед нападників уточнюються», – пояснив речник штабу АТО та додав, що ще одне бойове зіткнення відбулось біля Щастя, що на Луганщині. Група незаконних збройних формувань налічувала щонайменше 10 чоловік. «Забравши поранених та загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж», – зазначив Антон Миронович. Крім того, ще одне бойове зіткнення відбулося на Луганщині біля населеного пункту Троїцьке. У ході перестрілки бойовики із втратами відступили.

Продовжуються збройні провокації на інших ділянках лінії розмежування. Бойовики продовжують обстріли у районі Пісків, Опитного, південніше Авдіївки.

Як розповів речник штабу АТО, українська розвідка повідомляє про заходи із бойової підготовки незаконних збройних формувань, передислокацію озброєння та військової техніки та особового складу, приховане розміщення важкого озброєння на тимчасово окупованих територіях.

Бойовики також все більше перешкоджають роботі представників СММ ОБСЄ та СЦКК.