Провідні тренери Рівненщини - здолбунівчанин Віктор Куцель та рокитнівчанин Іван Парчук стали учасниками міжнародного семінару тренерів України зі спортивної боротьби Level 1.

Захід проходив в Олімпійському центрі Конча-Заспа. А організувала його Міжнародна федерація боротьби – Об’єднаний Світ Боротьби (UWW). Кількість учасників була суворо лімітована. Тренінги відбувалися, як в практичній так і в теоретичній площині. Практичні заняття на килимі проводили разом з чоловічою збірною України.

Навчити тренерів активно комунікувати, знаходити спільну мову з дітьми, батьками, меценатами – це стало основною метою семінару.

«Тренер є не тільки вихователем, він має бути менеджером і організатором, вміти знаходити небайдужих людей, приводити до залу нових дітей, - наголошував інструктор UWW з Франції Ака Вінсент. - Але в першу чергу, для юних борців потрібно створити належні умови для нормальних тренувань».

Інструктор UWW Андрій Воронцов з Канади підкреслив, що роботу з малечею слід проводити виключно на позитиві. «Не менш важливе завдання - втримати дітей, вони мають відчувати, що борці - його брати. Тренер - найкращий друг. Борцівський зал - його другий дім», - наголосив інструктор.

По закінченню навчання тренери успішно склали письмовий іспит та отримали відповідні сертифікати про завершення першого рівня курсів UWW, повідомили на сайті Рівне нської ОДА.