Рік тому в обласному соціальному гуртожитку було відкрито відділення матері та дитини. За час свого функціонування воно стало домівкою для п’яти мам з малюками. Нагадаємо, що тут знаходять прихисток вагітні жінки та матері з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Нині у відділенні перебувають одна вагітна жінка із Здолбунівського району та двоє матерів з дітками із Дубенського району та міста Рівне . Також, допоки тато в АТО, тут проживає із мамою - вимушеною переселенкою із АР Крим маленька Таміла, яка народилася вже у Рівному.

- Працівники відділення сприяють мамам у виготовленні особистих документів, реєстрації дітей, оформленні соціальних виплат. Представляють їхні інтереси в органах державної влади. Виступають посередниками між мамами та громадськими організаціями з метою надання їм матеріальної та гуманітарної допомоги. Варто відзначити, що жінки, які потрапили до закладу відразу з пологових будинків, позбавлені підтримки з боку сім’ї. Вони не мали досвіду догляду за немовлятами, не уявляли, як складеться їх життя і чи впораються вони з материнськими обов’язками. Проте під наглядом персоналу відділення, вони з кожним днем набували все більшої впевненості в собі, почали розуміти, що тепер їм є заради кого жити, відчували турботу про себе і мали змогу пересвідчитись, що держава не залишила мам наодинці з тягарем життєвих проблем, - розповідає директор комунального закладу «Рівне нський обласний соціальний гуртожиток» Рівне нської обласної ради Ігор Новосад.

Відділення має дві житлові кімнати, ігрову та побутову кімнати, оснащені побутовою технікою та необхідним інвентарем, предметами домашнього вжитку для мам та дітей.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради

pic