У Європейському парламенті вітають позитивні висновки Єврокомісії з надання Україні безвізового режиму і запевняють у підтримці цього рішення. Про це в повідомляє ((http://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2015/12/20/7042505/)(«Європейська правда»)).

«Всі українці, а також ті, хто підтримують Україну тут в Європарламенті чекали на публікацію цього звіту, який приніс хороші новини. Надання безвізового режиму - реальна і відчутна вигода від процесу Європейської інтеграції. Це визнання змін, які відбулися в Україні внаслідок Євромайдану і Революції гідності. Безвізовий режим поліпшить контакти між людьми, сприяє обмінам в освіті, культурі та науці, які важливі для подальшого розвитку України як частини Європи», - цитує видання главу Комітету асоціації Україна-ЄС у Європарламенті Андрія Пленковіча.

Пленковіч нагадує - початку 2016 року Єврокомісія виступить із законодавчою ініціативою Ради ЄС та Європарламенту про зняття візових вимог для українців.

Однак, Український уряд досі не виконав всі вимоги для отримання безвізового режиму.

Зокрема, вирішальним моментом стане старт у першому кварталі 2016 повноцінної роботи Національного антикорупційного бюро, антикорупційної прокуротури, Національного агентства з запобіганню корупції і Агенції з повернення активів.