Ще один вищий навчальний заклад Рівненщини відсвяткував ювілейну дату.

РДГУ був заснований у 1940 році як учительський Інститут. З роками, у зв’язку із неодноразовою реорганізацією, п’ять разів змінювалась і назва навчального закладу. Нині це один із найбільших вишів області. У його складі 5 навчальних корпусів, 7 гуртожитків, спортивні, тренажерні, гімнастичні зали, зали хореографії та художньої гімнастики. Нині в університеті навчається майже дев’ять тисяч студентів. Вони здобувають вищу освіту на 9 факультетах. Привітати науковий та творчий педагогічний колектив завітали керівники області та міста.

pic

«Продовжуючи традиції державного педагогічного інституту та інституту культури, університет сьогодні працює за європейськими орієнтирами організації професійної освіти, наукових досліджень і творчої роботи, щороку розширює нові спеціальності, поглиблює розробку багатьох важливих проблем педагогічного та мистецького життя Рівне нщини», - наголосив перший заступник голови Рівне нської ОДА Юрій Приварський.

Сьогодні в університеті працює понад півтисячі науково-педагогічних працівника, серед яких: 6 академіків, 6 членів-кореспондентів, 1 заслужений діяч науки і техніки, 7 заслужених працівників освіти, 9 заслужених працівників культури, 3 заслужені артисти, 1 заслужений тренер, 1 заслужений винахідник та ін.

«Результати новаторських проектів, інноваційних засад знайшли втілення у підручниках, монографіях, статтях, методиках навчання.

pic

Сформована в університеті науково-педагогічна школа гідно представляє власні дослідження та досвід на міжнародних, всеукраїнських конференціях, активно співпрацює з освітніми закладами країни», - додав начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

З нагоди ювілею, працівники вишу отримали грамоти та відзнаки від керівництва області та міста та Національної академії педагогічних наук України.

Про це повідомили у прес-службі управління освіти і науки