Члени постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства у ході засідання підтримали прохання Асоціації хірургів Рівненської області щодо присвоєння імені видатного хірурга Рівненщини Юрія Семенюка одній з вулиць його рідного села Новостав Рівненського району.

Голова постійної комісії Михайло Вервега підкреслив, що всі медики області пам’ятають та високо цінують досягнення хірурга з великої літери, колеги, чудової людини Семенюка Юрія Степановича. Його професіоналізм, ефективне впровадження новітніх методик лікування та оперативного втручання, високопрофесійне проведення надскладних операцій, уміння чітко діяти та приймати оптимальні рішення в екстремальних ситуаціях і до нині залишаються для хірургів взірцем для наслідування. Депутати рекомендують присвоїти ім‘я Юрія Семенюка одній з вулиць його рідного села Новостав Рівне нського району.

- Перейменування вулиці села належить до компетенції цієї сільської ради, але я повністю підтримую рекомендацію «медичної» комісії та підпишу відповідний лист-прохання на адресу сільради. Більш того, на Рівне нщині були та є багато відомих своїми досягненнями та здобутками наших земляків, особливо тих, які проявили себе під час Революції Гідності, проведення антитерористичної операції на Сході країни. Тому, виконуючи вимоги законів про декомунізацію, необхідно замінити назви, пов‘язані з комуністичним режимом на назви, пов‘язані з героями новітньої історії України та Рівне нщини, - прокоментував рішення депутатів голова обласної ради Володимир Ковальчук.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.