Нещодавно рівненськими митниками заведено чотири резонансні справи на суму 1 138,8 тис. грн. відносно фізичних осіб.

Встановлено, що протягом жовтня – листопада, в зону митного контролю поста «Городище» заїхали три вантажні автомобілі, зареєстровані у Республіці Білорусь та один вантажний автомобіль з українською реєстрацією.

У ході здійснення митних формальностей, за результатами спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, було встановлено, що вказані транспортні засоби зазначені в митних деклараціях Російської Федерації, як такі, що протягом поточного року здійснювали переміщення товарів через закриті пункти пропуску, розташовані у зоні діяльності Луганської та Донецької митниць, у яких припинено здійснення прикордонного, митного та інших видів контролю.

Під час перевірки інформації, що міститься в ЄАІС ДМСУ, виявлено переміщення товарів та транспортних засобів через автомобільні пункти пропуску Російської Федерації.

Суміжні з ними на території України пункти пропуску є ліквідованими. Також встановлено, що дані транспортні засоби у напрямках «в’їзд на митну територію України та виїзд з митної території України» митний кордон України не перетинали, товари у митному відношенні не оформлялись.

Таким чином, громадяни України та Білорусі вчинили переміщення транспортних засобів комерційного призначення через кордон України поза митним контролем. Тепер ці справи розглядатиме суд.

Довідково: у листопаді Рівне нською митницею ДФС заведено 37 справ про порушення митних правил на суму 505,7 тис. грн. У 13 справах вилучено предметів правопорушень на 504,1 тис. грн. Посадовими особами митниці розглянуто 29 справ, правопорушників оштрафовано на 236,2 тис. грн. До Рівне нського міського суду направлено 14 справ на 182, 6 тис. грн. Судом винесено 16 постанов, з яких: конфісковано майна на 3,6 тис. грн., накладено штрафів на 8,7 тис. грн., припинено провадження на суму 201,4 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської митниці ДФС