У Володимирецькому районі правоохоронці вилучили у бурштинокопачів п'ять мотопомп, кустарного виробництва.

Під час відпрацювання Володимирецького району працівники Кузнецовського відділу поліції спільно із співробітниками прокуратури, працівниками управління захисту економіки в Рівне нській області між селами Трипутня та Озеро в урочищі «Мости» виявили під час незаконного видобутку бурштину 22-річного жителя Володимирецького району.

Під час поверхневого огляду у чоловіка також було виявлено п’ять грамів бурштину-сирцю. Мотопомпу кустарного виробництва, якою той незаконно видобував сонячне каміння, вилучили, а каміння відправили на експертизу.

Також в урочищі «Мости» правоохоронці виявили ще три мотопомпи кустарного виробництва на базі двигуна автомобіля марки «Мерседес», власників яких наразі не вдалось встановити.

Крім того, на території Володимирецького лісництва того ж дня біля села Каноничі за видобутком за допомогою мотопомпи бурштину застали 19-річного жителя Волинської області. У чоловіка, крім обладнання, вилучили вісім грамів бурштину-сирцю.

За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області