Сьогодні, 18 грудня, у селі Птича Дубенського району знову виникло протистояння за храм між представниками Української православної церкви Київського та Московського патріархатів. Для забезпечення охорони громадського порядку на місце події виїхали працівники Дубенської поліції.

Конфлікт у селі триває уже рік. Більшість місцевих жителів підтримують Київський патріархат. Про це свідчать результати референдуму, який провели у селі.

Натомість Київський апеляційний суд другого грудня 2015 року відхилив претензії Київського патріархату на храм у Птичі. Під час процесу були заслухані представники ОБСЄ і Рівне нської обласної державної адміністрації.

Сьогодні ж до Птичі приїхала велика кількість священиків. За попередньою інформацією — із Почаївської лаври. Правоохоронці забезпечують охорону громадського порядку біля храму. Проте, людей все більше під’їжджає і поки що їхня орієнтовна кількість становить 400 осіб, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.



pic

Як повідомили на сайті Рівне нської єпархій УПЦ, сьогодні, 18 грудня, о 9-й годині ранку віряни та місцеве духовенство Рівне нської єпархії УПЦ прийшли під храм для того, аби відкрити його для користування. Проте представники Київського патріархату проти цього.

pic

"Прихильники т.з. УПЦ КП зустріли віруючих УПЦ з кийками та балончиками з перцевим газом. Що найабсурдніше, представники поліції, які прибули на місце події у великій кількості, зайняли позицію прихильників т.з. Київського патріархату, фактично порушуючи закони.

Не залишились поза увагою і представники регіонального осередку “Правого сектору”, які також приїхали в Птичу, аби “захистити” т.з. Київський патріархат. Зокрема очільник рівненського осередку Роман Коваль наказав представникам УПЦ покину подвір’я храму, погрожуючи в іншому разі почати масове захоплення храмів УПЦ в регіоні," - написали на сайті Рівне нської єпархій УПЦ.

pic

pic

pic