Бажання продовжити свою молодість, залишатися здоровою - найприродніше бажання для жінки. Для його здійснення зовсім не обов'язково витрачати величезні гроші, або лягати під ніж пластичного хірурга.

Досить щодня дотримуватися деяких правил:

- Свіжі фрукти та овочі... Як же без них! Тому візьміть собі за правило з'їдати їх кожен день як мінімум по півкілограма.

pic

- Кава - добре, але зелений чай - краще, особливо для тих, хто прагне зустріти столітній ювілей. Якщо ж цього напою поки у вашому раціоні не передбачено, рекомендуємо поспішити, адже для нашої краси і здоров'я цінний кожен день.

- У житті завжди потрібно чимось жертвувати, тому якщо хочете жити довго і не хворіти, то спробуйте звести до мінімуму вживання червоного м'яса та копченостей. Як би ви їх не любили, але відмовитися все-таки доведеться. Повірте, це буде жертва не марна.

pic

- Рибний день влаштовувати обов'язково. І це не обговорюється, тим більше, коли наш організм потребує поповнення поживними речовинами, рекордна кількість яких міститься тільки в морепродуктах.

- Секрет довголіття криється і в лляній олії. 1 ст.л. в день цього дивного засобу збагатить ваш організм клітковиною, поліненасиченими жирними кислотами і лігнанов, які забезпечать нормальне функціонування головного мозку, кишечника, сечостатевої системи. Крім того, масло захистить вас від атеросклерозу та ракових захворювань.

- Волоські горіхи, нежирний йогурт і молоко - обов'язкове тріо у вашому меню. Відмовте собі в одному - позбавите свій організм колосальної підтримки.

- Зберегти молодість допоможе і насіння соняшнику. Лузайте на здоров'я і збагачуйте організм рослинними жирами і вітамінами A, D, Е, які беруть участь у зниженні холестерину в крові, а значить - уповільнюють процеси старіння.

pic

- Частіше радуйте себе: займайтеся улюбленою справою, якомога менше сваріться з людьми, слухайте хорошу музику, подорожуйте, робіть собі та іншим подарунки. Загалом, намагайтеся отримувати якомога більше позитивних емоцій.

- Цінуйте і любіть життя. Насолоджуйтеся кожним днем. Подумайте, як чудово те, що ви живете. Гармонія у вашій душі, доброзичливі відносини з навколишнім світом дозволять вам зберегти молодість і здоров'я. Ваш психологічний стан відбивається на вашому організмі.

- Намагайтеся висипатися. Повноцінний здоровий сон надовго збереже вашу молодість і красу. Постійно вчіться чомусь новому і розвивайтеся. Тренуйте пам'ять і увагу. Читайте, відвідуйте музеї та виставки, подорожуйте. Вивчайте іноземні мови. Освойте нову комп'ютерну програму. Дослідження показали, що, активно працюючи головою, можна до глибокої старості відшкодовувати неминуче відмирання нервових клітин.

pic

Не забувайте про догляд за своєю зовнішністю. Зовсім не обов'язково проводити багато часу в косметичних та перукарських салонах. Але регулярно очищати і живити шкіру, правильно піклуватися про волосся й тіло просто необхідно. Доглянута жінка завжди виглядає молодше своїх років.