Рівненські учні матимуть змогу пройти пробне зовнішнє незалежне тестування, яке відбудеться у квітні наступного року. Реєстрація проходитиме з 5 по 30 січня 2016 року. Чим корисне пробне оцінювання та які нововведення в ЗНО варто очікувати у наступному році дізнавалась Анастасія Кучеренко.

Дарина мріє стати лікарем та вступити до медичного вузу. Хоче допомагати людям. Переконує пробне тестування це крок до реалізації її мрії. Адже допоможе подолати головну запоруку хорошого результату на остаточному ЗНО - страх.

Як показує практика майже 80% учнів 13-ої рівненської школи планують взяти участь в пробному тестуванні. Принаймні у цьому впевнений директор цього освітнього закладу Михайло Бєлік. Наголошує, нічого страшного в пробному ЗНО не має.

Варто зазначити, що вартість участі в одному пробному тестуванні коштує 111 гривень. Пункти проведення пробного ЗНО заплановано відкрити в усіх районних центрах Рівне нської області. Що стосується остаточного оцінювання, то реєстрація проходитиме з 1 лютого до 4 березня.

За словами освітян, якщо минулими роками ЗНО не зовсім було в правовому полі, то цьогоріч передбачено Законом України про вищу освіту.

До тестування чи то пробного чи то остаточного потрібно плідно готуватися, адже питання побудовані так, що вгадати відповіді чи обрати правильно наосліп - неможливо.