Україна взяла на себе зобов’язання завершити запуск антикорупційних органів, необхідних для скасування віз.

Про це у статті "Єврозрада" відміняється: чому Україна скоро отримає безвізовий режим" написала заступник глави МЗС Олена Зеркаль, пише "Європейська правда".

Зокрема, вона зазначає, що Україна поки не завершила роботу, пов’язану з забезпеченням повноцінного функціонування Агентства з питань повернення активів і Національного антикорупційного бюро. Однак, за словами заступника глави МЗС, цю роботу буде завершено.

"Ми свідомо та відповідально беремо на себе зобов’язання щодо подальших кроків із запуску цих інституцій", - зазначила Зеркаль.

За її словами, наступний рік стане "вирішальним у налагодженні функціонування НАБУ та Антикорупційної прокуратури, розбудові НАЗК та Агентства з розшуку та повернення активів, створення якого викликало шалену дискусію в парламенті та стало "каменем спотикання" на фінальній стадії підготовки звіту ЄК".

"Рекомендація щодо створення Агентства з розшуку та повернення активів дійсно пов’язана з тектонічними змінами у регулюванні питань арешту та конфіскації майна та має на меті не тільки створення інституції, а й забезпечення її належним інструментарієм", - наголосила вона.

Крім того, в МЗС кажуть, що правила добору до антикорупційної прокуратури можуть змінитися на вимогу ЄС Як повідомляла "Європейська правда", очікувалося, що 15 грудня Єврокомісія оприлюднить фінальний звіт щодо безвізового діалогу, але в останній момент це оприлюднення було перенесене на пізніший час.

Президент Європейської ради Дональд Туск під час міні-саміту з президентом України Петром Порошенком заявив, що на шляху до безвізового режиму Україна досягла значного прогресу. Водночас, за його словами, лишилися невирішені питання, які проте можуть бути вирішені.