Іноземні інвестори зацікавилися деревообробною промисловістю Костопільщини та ба більше, вже отримали дозвіл від міської влади райцентру. Та, коли вже 80% інвестицій освоєно, кілька місцевих активістів стали на заваді останніх формальних дозволів.

Північні регіони Рівне нщини добре відомі незаконною вирубкою та переробкою лісу. Однак після введення закону про заборону експорту круглого лісу, цей регіон став привабливим для іноземних інвесторів, які хочуть офіційно займатися деревообробкою у Костополі. Відтак, вже у лютому 2015-го шведський представник отримав дозвіл від міської ради на проект "Українські Лісопильні" і впродовж року його здійснював. Однак новоспечені окремі активісти, на думку інвесторів, стали на заваді останніх формальних дозволів - підключення підприємства до електромережі.

Проект суттєво вплине на економічний розвиток регіону - переконаний директор "Української лісопильні" Сергій Ступницький.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко каже, - "Українські лісопильні" є найбільшою та єдиною іноземною інвестицією в Рівне нській області в деревообробній галузі.

Остаточне рішення щодо подальшої долі проекту визначатиметься 18 грудня на першій сесії міської ради Костополя.