Рівненські ялинки та сосни прикрашатимуть оселі мешканців Півдня та Сходу України.

Так, цього тижня вантажівка із 650 новорічними красунями відправилася у Нову Каховку Херсонської області. Дерева виростили у Костянтинівському лісництві ДП «Сарненське лісове господарство».

За словами лісничого Олега Зарви, останнім часом великим попитом користуються дерева із закритою кореневою системою – у горщиках. Адже на новорічно-різдвяні свята ці дерева вбирають, а після цього їх висаджують у відкритий грунт. Тож лісівники на продаж підготували 1000 таких дерев. Частину із них продають у павільйоні на території лісництва, решту повезуть у інші області - Харківську, Дніпропетровську, Херсонську та Миколаївську.

Водночас при заготівлі новорічної ялини та сосни працівники лісової охорони чіпують кожне дерево. Таке маркування лісових красунь свідчить про те, що дерево вирощене та продається легально.

«До споживача поступають вже чіповані ялини та сосни. Чіп – це набір символів, котрі можна ввести в Інтернет та дізнатися, де було вирощене дерево – область, підприємство, лісництво. Цьогорічні чіпи матимуть яскраве помаранчеве забарвлення. Це зроблено для того, аби його можна було побачити пізно ввечері на дереві. Адже здебільшого люди купують новорічні дерева тоді, коли повертаються із роботи додому», - розповідає лісничий Олег Зарва.

pic

pic

pic