16 грудня постійна комісія з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села (голова постійної комісії – Світлана Богатирчук-Кривко) рекомендувала голові обласної ради винести на розгляд сесії обласну цільову програму індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» на 2016 – 2020 роки.

Програма розроблена з метою розв’язання на обласному рівні проблеми забезпечення житлом та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення.

- Ми – комісія, яка безпосередньо працює для села та селян. Саме на пільгове кредитування сільських жителів спрямована ця програма. Правилами передбачено на добудову, реконструкцію, купівлю будинку – 100 тисяч гривень, спорудження нового житлового будинку – 200 тисяч гривень, спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій – 15 тисяч гривень, утеплення житлових будинків з використанням енергозберігаючих технологій – 20 тисяч гривень, - акцентувала голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села Світлана Богатирчук-Кривко.

Як розповів голова Рівне нського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Володимир Пашковський, з 1998 року даною програмою скористалося 4,5 тисяч сімей. Сільським забудовникам надано кредитів на суму 29,3 млн.грн.

- Фінансування даної програми чекає велика кількість сільських мешканців Рівне нщини, тому обласна рада однозначно буде підтримувати програму «Власний дім», - зазначив голова Рівне нської обласної ради Володимир Ковальчук.