Працівники Сарненської місцевої прокуратури та Головного управління поліції в Рівненській області припинили незаконну діяльність з видобування бурштинового каміння.

Так, у ході відпрацювання Володимирецького району щодо протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю працівники Сарненської місцевої прокуратури спільно із співробітниками Головного управління Національної поліції в Рівне нській області виявили сьогодні, 16 грудня, в урочищі «Мости» місце, де нещодавно видобували бурштин. З місця події вилучено 4 мотопомпи кустарного виробництва, які виготовлені на базі двигунів «Мерседес», та інше приладдя.

Також цього дня у 27 кварталі Володимирецького лісництва, що поблизу села Каноничі, правоохоронцями виявлено та припинено незаконну діяльність мешканця Волинської області, який видобував бурштин-сирець за допомогою мотопомпи заводського виробництва. Її у старателя вилучено разом з іншим приладдям для незаконного видобутку сонячного каміння (2 пожежні рукави, 1 водозабірник), а також вилучено 8 г бурштину.

За вказаними фактами органами поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях здійснює Сарненська місцева прокуратура.

На даний час проводяться слідчі дії з метою документування протиправної діяльності, пов’язаної із незаконним видобуванням бурштину.

Керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим Топольський