Виблискування касок, висотних драбин та іншої пожежної амуніції. Вогнеборці з сусідньої Польщі завітали до Рівного з найсучаснішою технікою, щоб наочно показати можливості транскордонної співпраці та освоєння європейських коштів.

Польські вогнеборці завітали до Рівного аби обмінятися досвідом з місцевими рятувальниками. На семінарі-конференції на тему "Фінансові можливості Європейського Союзу у рамках транскордонного співробітництва", представники польської делегації презентували свою програму "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020". У ній описані можливості подальшої співпраці названих сусідських країн. З польськими колегами рівненські рятувальники тісно співпрацюють вже майже 10 років. За цей період відбулося близько 30-ти зустрічей на території обох країн. В ходу такої співпраці відбувався обмін передовим досвідом у сфері реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації масштабних пожеж.

Завдяки співпраці Державної пожежної охорони Республіки Польща вже три групи рівненських рятувальників пройшли навчання на базі польських начальних закладів. Серед них - заклади з рятувальної справи та надання домедичної екстренної допомоги потерпілим. Така співпраця дає можливість перейняти досвід наших європейських колег у підготовці фахівців у галузі цивільного захисту, - впевнені рівненські рятувальники.

Також, в рамках громадської міжнародної акції "Безпека без кордонів" відбулася виставка сучасної пожежно-рятувальної техніки Служби порятунку Рівне нщини та Державної пожежної охорони Республіки Польща.

Хоча й рівненська пожежно-рятувальна техніка не надсучасна, проте свою роботу виконує на належному рівні. Валерія Степанова, Артем Лаговський