Поглибити співпрацю між рятувальними службами Польщі та Рівненщини, а також продемонструвати кращі зразки аварійно-рятувального обладнання – саме для цього вогнеборці сусідньої країни подолали понад 500 кілометрів та привезли із собою п’ять одиниць сучасної пожежно-рятувальної техніки.

Керівники області та міста – перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський та Володимир Хомко – обговорили питання поглиблення співпраці із заступником коменданта Державної пожежної охорони Польщі генералом Мареком Ковальскі.



pic

За словами керівника ГУ ДСНС України у Рівне нській області Сергія Крука, одним із напрямків співпраці має бути вивчення польського досвіду зі створення місцевих добровільних пожежних команд. Так, на території України діють лише півтори тисячі сільських команд, тоді як у Польщі – понад 16 тисяч.

pic

pic

У рамках перебування польських вогнеборці на Рівне нщині відбудеться семінар-нарада на тему «Можливість використання фінансових засобів Євросоюзу в рамках транскордонного співробітництва». По тому на території торгово-розважального центру «Екватор» в рамках громадської міжнародної акції «Безпека без кордонів» розпочнеться спільна виставка сучасної пожежно-рятувальної техніки Служби порятунку Рівне нщини та Державної пожежної охорони Республіки Польща, де рівнянам демонструватимуть можливості новітнього аварійно-рятувального обладнання, а також відбуватимуться цікаві пізнавальні конкурси для дітей.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic

pic