Щоправда арешт за рішенням суду, про яке ні Сергію Стрільцю, ні його адвокатом не було нічого відомо більше нагадував викрадення. Чорна автівка, четверо оперативників в цивільному і слідча група. Вся ця компанія, аби забрати з Рівного екс-підполковника подолали зо півтори тисячі кілометрів. Але натикнулись на спротив лікарів та громадськості, які, власне і не дали вивести колишнього військового з лікарні.

Ці кадри влітку минулого року, після обстрілу під Іловайськом, на свій телефон зняв тоді ще підполковник військової служби правопорядку Сергій Стрілець. Потім були вихід з оточення і затримання побратимами Сватівського сепаратиста, і нібито сина самопроголошеного парламентаря терористичної ЛНР.

Просто з лікарні, так і не дочекавшись висновків лікаря люди, що представились поліцейськими, хоча документів не показали, спробували посадити Сергія Стрільця в чорну тойоту, на якій і приїхали до рівного.

Питання про автівку і особисту зацікавленість оперативники лишили без відповіді. Але за дивним збігом обставни в Україні зареєстровано аж три тойоти з номерами АХ9552ВН. Одна з яких зареєстрована на жінку з таким же прізвищем, як у головного Опоблоківця, і "друга кремля" Михайла Добкіна.

Саму спробу арештом адвокати Сергія Стрільця назвали фарсом з точки зору чинного законодавства.

Під тиском громадськості голову обласної спілки ветеранів АТО таки заводять до лікарів. Аби ні у кого не виникало сумнівів в об'єктивності в міській лікарні швидко збирають консиліум. А доки триває обстеження до лікарні з'їжджаються бойові побратими Сергія Стрільця. Головно, аби глянути в очі людям, що представились поліцейськими.

Лікарі в присутності слідчої з Луганщини радились з годину. Четверо оперативників на чорній тойоті спробували втекти. На місце активісти викликали поліцію. Спецпризначенці приїхали, аби не допустити самосуду над своїми луганськими колегами. А слідчо - оперативна група рівненського міськвідділу таки перевірила документи і впевнилась - приїжджі і справді поліціянти. Лікарі постановили: Сергія Стрільця треба госпіталізувати.

Нині колишній полковник перебуває на лікуванні у Рівне нському військовому госпіталі, подалі від поліції. Аби голову спілки ветеранів АТО з Рівного не викрали його палату охороняють бійці військової служби правопорядку, а прохідну медзакладу - громадські активісти.