Депутати Рівненської обласної ради виступають з ініціативою відзначити на державному рівні 90-у річницю від дня народження Героя України Бориса Возницького

У квітні 2016 року буде відзначатись 90-річчя від дня народження одного із найвідоміших діячів української культури і мистецтва, ентузіаста збереження замків та національних надбань, українського мистецтвознавця, заслуженого працівника культури України та Польщі, почесного члена Академії мистецтв України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Героя України Бориса Возницького, який народився на Дубенщині, в селі Ульбарів Волинського воєводства Республіки Польща.

- 16 квітня 1926 року народився, а 23 травня 2012 року відійшов у вічність наш земляк, Герой України Борис Григорович Возницький. Враховуючи його значні заслуги перед Україною, вагомий особистий внесок у збереження національно-культурної спадщини, для увічнення пам’яті цієї видатної людини, Рівне нська обласна рада за рекомендацією постійної комісії з питань гуманітарної політики відповідно до подання профільного управління облдержадміністрації звернеться до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів з ініціативою відзначити на державному рівні 90-у річницю від дня народження Героя України, адже належне вшанування пам’яті героїчної постаті Бориса Возницького – це обов’язок нашої держави, - наголосив голова Рівне нської обласної ради Володимир Ковальчук.

У зверненні до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів, зокрема, йдеться: Борис Возницький активно співпрацював з музейними закладами Рівне нської області. Львівська галерея мистецтв в часи його керівництва надавала художні виставки до Рівне нського обласного краєзнавчого музею та Державного історико-культурного заповідника м. Дубно, Борис Возницький був активним учасником музейних заходів, що відбувались на Рівне нщині .

З квітня 2013 року у Рівне нському обласному краєзнавчому музеї проходять щорічні Читання пам’яті Героя України, визначного музейника Бориса Возницького. Його іменем названа одна з вулиць міста Рівне .

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради