Триває збір книг для бійців полку «Азов». Організація «Література.РВ» закликає долучатися до акції, що має назву «Книжку? Солдату», і приносити та надсилати книги до 18 грудня.

Центри збору – Рівне , Львів, Київ, Тернопіль, Луцьк. Список актуальних і потрібних книжок можна переглянути за посиланням vk.cc/4v4b4o.

Починаючи від 6 грудня громадська організація «Література.РВ» оголосили про старт акції «Книжку? Солдату», мета якої – зібрати максимальну кількість замовлених книжок для бійців полку «Азов».

– Щодо книг до нас звернулися знайомі азовці. Оскільки у «вільні» години хорошої літератури там дуже не вистачає, а читати електронні через телефон малозручно, хлопці запитали, чи реально спробувати зібрати певну кількість конкретних книжок? Так і вийшло: вони склали разом список із найменуваннями або авторами – від Айн Ренд до Котрялевського – а ми з командою зі свого боку розпочали збір, – розповідає Вікторія Дикобраз, координатор акції та керівник організації «Література.РВ».

Як розповідають організатори, на заклик зібрати разом книжки для бійців аудиторія відгукнулася більше ніж активно. За перші три дні з моменту оголошення вже було «заброньовано» близько трьох десятків книжок, які активісти зголосилися принести чи надіслати з абсолютно різних міст. Перший дзвінок, як зазначає Вікторія, надійшов із Кіровограда.

– Познайомитися з Азовом далося у жовтні, під час поїздки із волонтерською групою «Доброчинець» з міста Харків. Мені пощастило поїхати з командою Ольги Різниченко як представник ГО «Форум видавців», де я раніше працювала – і передати від Форуму більше сотні книжок для бійців із різних частин та дітей кількох шкіл прифронтових міст. Останнім пунктом призначення у нас був «Азов», – додає Вікторія Дикобраз.

Обрана дата завершення акції – 19 грудня – не зовсім випадкова. Організатори вирішили піднести дату до Дня Миколая, аби нагадати читачам та благодійникам, що добро важливо творити і поширювати при кожній нагоді, але особливо – на дні покровителів. Примітно, що саме на цю дату знайшовся транспорт, аби доставити «замовлення» на місце.

Станом на 15 грудня вдалося зібрати понад сотню книжок у Рівному, Львові та Києві, ще кілька десятків книг перебувають у стані пересилання. Вікторія зазначає, що були також випадки, коли люди просто залишали гроші, аби організатори могли самі придбати книги, яких не вдасться знайти між людей. «Література.РВ» зі свого боку обіцяють по можливості докупити частину книжок, яких не вистачатиме – тому при бажанні допомогти фінансово благодійників просять також звертатися до координатора.

Для виконання акції на 100% залишилося знайти ще 39 книжок. У Києві та Рівному книжки збиратимуть до 18 грудня, у Львові, Луцьку та Тернополі – до 17-го. Дата здійснення доставки книжок – 19 грудня.

ЩОБ ДОЛУЧИТИСЯ ДО АКЦІЇ:

1. Оберіть книжку з переліку [vk.cc/4v4b4o]

2. Запитай у координатора, чи ця книга ще не придбана.

3. Забронюйте.

4. Передайте її контактерам чи координатору.

5. Не забудьте сфотографувати, закласти листівку або підписати з побажанням.

Координатор – Вікторія Дикобраз - (096) 719-88-10, d.kobraz@gmail.com.

Посилання на акцію #КнижкуСолдату у мережі:

vk.com/knyzhku_soldatu

Актуальний список потрібних книг: vk.cc/4v4b4o.

pic

pic