Про чергові шахрайські махінації анонімно повідомили користувачі соцмережі ВК. Рівняни активно обговорюють вже впізнавану схему телефонних аферистів та розповідають, що теж отримували схожі дзвінки від "працівників банку".

Рівняни розповіли у спільноті "Типове Рівне " у ВК, як псевдо-працівники служби безпеки Приватбанку телефонують серед ночі та просять повідомити пароль доступу до банківського рахунку:

"У нашому місті чергові аферисти! Здирають гроші з пенсіонерів шляхом виведення коштів з їхньої кредитки. Схема така: вам дзвонять посеред ночі (в моєму випадку в 12 вечора) та представляються співробітником служби безпеки ПриватБанку. Кажуть, що прямо зараз, ніби то, іде вивід грошей з вашої карточки, просять пароль від приват24. Людина спросоння та в паніці видає аферистам всі паролі. Таким чином всі гроші, які були у вас на рахунку зникають. Не ведіться! ніяка це не служба безпеки. Це легко можна перевірити, зателефонувавши на гарячу лінію банку. Будьте обережними! Анон".

Жителі Рівного актвино обговорюють шахрайську схему. Дехто розповідає - на відмову повідомити секретні дані "працівники" банку не рідко грубіянять та відразу кидають слухавку.



pic

pic

pic

Щоб уберегти себе та своїх близьких від телефонних та інтернет-шахраїв, запамятайте: справжні працівники банку не вимагають повідомити секретні дані, паролі, дівоче прізвище (матері) тощо.