10 грудня в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії відбулися урочистості, присвячені 75-річчю з дня заснування обласної філармонії.

Заснована на самому початку Другої світової війни, у різні часи філармонія приймала хорові капели, ансамблі пісні і танцю, вокально-інструментальні ансамблі та естрадні колективи. Серед колективів, що працювали філармонії, назвемо лишень такі як тріо «Контрасти», гурт «Барви», ансамблі «Полісся», «Жайвір» та «Олеся».

pic

Основною гордістю обласної філармонії є орган фірми «Рігер-Клосс», виготовлений за індивідуальним проектом. Цей музичний інструмент дозволяє виконувати весь спектр світової органної музики.

pic

Серед присутніх гостей на урочистих заходах з нагоди ювілею був і голова Рівне нської обласної ради Володимир Ковальчук.

- Мені приємно вітати велелюдну мистецьку родину з такою вагомою для Рівне нщини датою. 75 років обласна філармонія є головним центром музичної культури Рівне нщини. Багато видатних колективів і виконавців, яких сьогодні знають в Україні і за її межами, починали свій творчий шлях саме тут. За цією ювілейною датою – життя колективу, натхненна щоденна праця артистів, - підкреслив пан Ковальчук.

pic

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію української національної культури, філармонійного мистецтва краю, високу професійну майстерність, творчу роботу та з нагоди 75-річчя заснування Рівне нської обласної філармонії, Почесними грамотами Рівне нської обласної ради було нагороджено: артиста камерного оркестру Івана Швецова, артистку камерного оркестру Олену Філик, артиста камерного оркестру Миколу Вовчанського, головного інженера Олександру Лушнікову, заступника головного бухгалтера Вікторію Родік, провідного економіста Розу Коркунець, провідного інспектора з реклами Оксану Юзюк.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради