Золоті вироби із маленьких містян знімала 26-річна жителька обласного центру. «Промишляла» вона на дитмайданчиках впродовж останніх трьох місяців, а от затримати вдалося лише днями завдяки мешканцям будинку, де живе одна із малолітніх потерпілих.

Злочинним ремеслом жінка займалася у районах Боярки-Ювілейного, в одному з яких і проживала. Для скоєння своїх протиправних дій брала із собою трирічну доньку, аби не викликати підозр та втертися в довіру до дітлахів. Обирала серед останніх дівчаток, які бавилися на ігрових майданчиках без нагляду дорослих. Жінка знайомилася із ними та пригощала солодощами. А вже потім пройдисвітка пропонувала поправити зачіску чи зробити нову, а сама тим часом спритно знімала золоті прикраси. Допоки діти оговтувалися, та швидко покидала місце злочину.

Останньою жертвою стала 11-річна рівнянка, яка позбулася в аналогічний шахрайський спосіб золотої сережки. Коли зрозуміла, що сталося, побігла до найближчого магазину. На щастя, там був сусід, який миттєво зреагував, кинувся наздоганяти кривдницю та затримав її. Патрульний наряд поліції, який в той час відпрацьовував територію, одразу прибув за викликом.

Коли зловмисницю доставили до Рівне нського відділу поліції, та в усьому зізналася і пояснила, що скоювала злочини через скрутне матеріальне становище. Жінка проживає зі співмешканцем та його батьками, ніхто з яких не працює.

Поки що, як встановили правоохоронці, рівнянка ошукала дванадцятьох дітей. Усі золоті вироби вона здавала у ломбарди. Наразі правоохоронці перевіряють її причетність до скоєння інших аналогічних правопорушень.

— Відомості за всіма фактами заволодіння чужим майном, шляхом обману чи зловживання довірою внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника поліції Рівне нського відділу ГУНП в Рівне нській області Юрій Зімка. — За скоєне, жінці загрожує покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Правоохоронці звертаються до батьків не залишати без нагляду своїх дітей і наголосити їм на небезпеці, яка може очікувати на них під час прогулянки. Не слід контактувати з незнайомими людьми і тим паче розмовляти з ними. Якщо дитина зрозуміла, що потрапила в біду – одразу за допомогою звернутися до будь-кого з дорослих та повідомити в поліцію за номером «102».

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області